tirsdag 15. april 2008

MORD PÅ BADEHOTELLET

I 1938 skjedde det et fryktelig mord på Buktvik Badehotell. En av hotellets faste sommergjester, direktør Henrik Anker Hoel, ble funnet skutt i hotellets båthus klokken ti på ni kvelden 20. juli. Til tross for en iherdig etterforskning ledet av lensmann Ingolf Thorkildsen assistert av etterforskere fra kriminalpolitiet i Oslo, klarte man aldri å finne morderen.

I forbindelse med restaureringsarbeidet kom Buktvik og Øhre Historielag over hotellets gamle gjestebok. Her viser vi siden med gjester som bodde på hotellet på det aktuelle tidspunktet. I tillegg vet vi at det, forruten hotellets eiere og personale, var flere av stedets prominente innbyggere og sommergjester tilstede på glassverandaen den fatale kvelden.

Vi har også funnet et avhør som ble foretatt før kriminalpolitiet fra Oslo ble satt på saken. Det er av Jens Tellef Jensen – "Tellef på skjæret", som han gjerne blir kalt i distriktet – som på denne tiden var hjelpegutt på hotellet om sommeren.

Til tross for at orkesteret Svarte Svingende har villet romantisert dette bestialske mordet i sangen "Kriminalromantikk", synes historielaget at en så mørk skygge som et uoppklart mord ikke bør hvile over vår solfylte idyll. Vi oppfordrer derfor våre lesere til selv å presentere sine teorier i håp om at mysteriet endelig blir løst.

5 kommentarer:

Arnfinn Pettersen sa...

Av en eller annen grunn lar det seg ikke gjøre å åpne bildene i separate vinduer. Å gå den lange veien vil egenskaper antyder at bildene ikke er større enn de som vises. I så fall er det aldeles umulig å lese dokumentene.

Buktvik og Øhre Historielag sa...

Men hvordan publiserer du dine bilder da? I hvilket format?

Deerstalker sa...

Jeg er litt usikker på hva som gjør at de ikke får egen unik side. Jeg lagde en test i samme oppsett og der fikk jeg samme effekt som på mine sider: At bildene får egne, unike sider hvor de vises i sin opprinnelige størrelse. Jeg publiserer alle mine bilde som jpeg'er.

Er bildene opprinnelig større enn de vises som?

Arnfinn Pettersen sa...

Der var det på plass. Var det en formatendring som gjorde susen?

Anonym sa...

Ja, jeg trengte bare å laste inn middels store bilder. Forøvrig: Da mange medlemmer av historielaget er kjent med dine kunnskaper om klassiske krimgåter, venter man nå på hva deerstalker måtte mene om mordmysteriet.